Nyheter | RG Förvaltnings AB

Nyheter

Dags för stomvisning!

6 mars, 2019

Bygget av BRF Förstlingen går som på räls och exakt ett år efter första spadtaget bjuder vi in till stomvisning. Välkommen att uppleva volymen på plats, känna på den fina betongväggen som lämnas exponerad i vardagsrummet och blicka ut över utsikten från de olika blivande bostäderna!

I våra andra projekt rullar arbetet på i lite olika tempo. Högst tempo har vi just nu i Kapellbacken (hyresrätterna) med kick-off för projekteringsgruppen denna vecka. På agendan står bland annat att tillsammans sätta en vision/mission för detta projekt, något som alla kan gå tillbaka till när beslut ska tas t.ex.

Ett nytt projekt vi arbetar väldigt intensivt och kreativt med just nu är markanvisningstävlingen för Skogsvallen. Där ingår vi i ett lokalt “dreamteam” om vi får säga det själva! Till den 15 april har vi på oss att lämna in vårt gemensamma tävlingsförslag.

line

God Jul & Gott Nytt 2019!

21 december, 2018

Ännu ett år går mot sitt slut och vi passar på att njuta av några dagar ledigt med familjen som uppladdning inför ett fulltecknat 2019!

Istället för julgåvor till våra partners och anställda har vi i år valt att skänka en slant till Eskilstuna Stadsmission för ett mänskligare Eskilstuna. En organisation som gör mycket gott för vår stad och som vi stolt sponsrar i deras fortsatta arbete.

2019 ser på planeringsstadiet ut som ett riktigt fullspäckat år. Det roligaste är helt klart att BRF Förstlingen kommer stå klart och välkomna sina nya boende den 1 oktober! Övriga projekt rullar på med projektering och bygglovsansökan för både Nyvaket och Kapellbacken. Med lite tur kanske vi hinner fram till byggstart i båda de projekten innan nästa årsskifte. Som sagt, mycket att göra och mer kan det bli. Vi fick precis veta att vi blivit utvalda som en av tre tävlande i kommunens markanvisningstävling för Skogsvallen i Hällbybrunn, med fokus på solelsteknik integrerat i bostaden. Det ska bli spännande att se vad vi i vårat “Eskilstuna-team” kan kreera fram som förslag!

Med önskningar om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/Anders & Malin, RG Förvaltning

line

Snart dags för Bomässa

7 november, 2018

Kom och hälsa på oss på Bomässan i Stiga Sports Arena i Eskilstuna den 23-25 november! Bara ett stenkast från Västra Munktellstaden och bygget av BRF Förstlingen. Kom förbi och prata med oss om BRF Förstlingen och våra andra kommande projekt. Och på vägen dit eller hem kan ni gå och titta på bygget och se potentialen i den nya stadsdelen som växer fram!

Hämta enkelt din fribiljett här: https://bomassa.se/massor/eskilstuna2018/tickets

Alla vi tre aktörer i Västra Munktellstaden finns på plats. Vår entreprenör på bygget av BRF Förstlingen; Byggnadsfirma G Insulander, finns på mässan om ni har några byggtekniska frågor. Även mäklare från Fastighetsbyrån finns att rådfråga kring köp och försäljning.

I vår monter (precis till vänster innanför entrén i första mässhallen) kommer vi stå beredda. Hoppas vi ses då!

line

Hösten är här med sina vackra färger!

9 oktober, 2018

Och våningarna på BRF Förstlingen växer fortsatt uppåt. Bygget följer tidplanen utan några problem och snart kan man klättra upp i stommen och kika på utsikten från de blivande takterrasserna. Nu är det mindre än ett år kvar till inflytt och det är med blandade känslor vi räknar ner mot ett avslut i ett projekt som tagit många år att bli verklighet. På bilden kan ni se hur Västra Munktellstaden kommer se ut efter att alla aktörer är klara med etapp 1.

I våra andra projekt rullar det på så sakteliga. Vi väntar på en godkänd detaljplan för Kapellbacken innan vi trycker på startknappen för projekteringen där. Nyvaket är lite på paus för att vänta in övriga projekt i området. Årby Norra är i början av detaljplaneprocessen. Sen jobbar vi med lite utvecklingsprojekt ute på landsbygden i Näshulta. Vill ni veta mer och fråga oss om vår projekt är ni välkomna att hälsa på oss på Bomässan i Stiga Sports Arena den 23-25/11!

line

Glad Sommar!

4 juli, 2018

Man kan tro att allt stannar upp i Sverige i juli månad men vissa saker tuffar på, som vårt bygge av BRF Förstlingen som går som på räls! Inga som helst problem med tidplanen och nu är det snart bara ett år kvar till inflytt. Redan i februari kommer man också kunna besöka en visningslägenhet, den första i Västra Munktellstaden. Men är man intresserad är ett tips att ta en promenad längs ån redan nu i sommar om man har lite tid över. Med lite fantasi kan man nog föreställa sig vilket underbart område detta kommer bli att leva och bo i. Tänk er fler bostäder, en förskola, ett fik eller enklare servering och några småbutiker. Förhoppningsvis en eller två nya grundskolor i närheten. Och så all sport, fritid och underhållning som redan finns!

Våra andra projekt tickar på likaså. Vi väntar oss en godkänd detaljplan i början av hösten för Kapellbacken. Planen är att bygga hyresrätterna för trygghetsboendet först och sedan bostadsrätterna. Kv. Nyvaket är i princip klart för bygglovsansökan men vi saknar lite tid och resurser som knyts upp i BRF Förstlingen för att helt säkert trycka på startknappen i det projektet då vi inte vill tumma på kvalitén i våra produkter. Och för Årby Norra har kommunens planarbete nu startats efter avslutad byggherredialog. Så det finns mycket spännande att se fram emot i höst och vi passar på att önska er alla en riktigt skön sommar innan dess!

 

line

Västra Munktellstaden växer fram!

23 maj, 2018

Idag började man gjuta bottenplattorna för BRF Förstlingens två huskroppar och betongbilarna avlöser varandra i en strid ström. I och med detta är skapandet av 400 å-nära bostäder i Västra Munktellstaden igång på riktigt! I det vackra vårvädret är det inte svårt att hålla tidschemat och arbetet med BRF Förstlingens är i fas så beräknad inflytt efter sommaren 2019 kvarstår.

Är man nyfiken så kom ner och kolla på bygget live nu på lördag och hälsa på oss under Å-loppet. Vi har ett tält precis bredvid bygget tillsammans med övriga byggherrar i Västra Munktellstaden och vi bjuder de 200 första besökarna på korv! Det kommer bli en härlig stämning med fint väder, trubadur som spelar och publik som hejar på deltagarna i loppet. Ta denna chans att uppleva Västra Munktellstaden fyllt med liv och rörelse!

line

Första spadtaget – ”Det nya möter det gamla”

2 mars, 2018

Nu händer det äntligen; byggstarten av BRF Förstlingens 35 fina bostadsrätter i ett helt nytt bostadsområde precis intill Eskilstunaån! Det ska vi fira med ett första spadtag med temat ”Det nya möter det gamla”. Välkomna den 9/3 kl.13:30 på tomten vid John Engellaus gata. Till vår hjälp att fira detta tillfälle har vi kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson, Munktellmuseet, VCE, British Mini förskola, FiKA by Anna m.fl.

I samband med detta kan vi nu ge besked om faktiskt inflytt: vilket blir oktober 2019. Alltså bara ca 1,5 år kvar tills man kan flytta in i sitt splitternya hem! Det finns lägenheter kvar så in och kika i bostadsväljaren vilken som passar just dig. Som ni kan se har vi alla förutsättningar att skapa ett underbart nytt bostadsområde med nära till det mesta och det är inte långt kvar till det blir verklighet!

line

Gott Nytt 2018!

19 december, 2017

Vi summerar ett händelserikt år och ser med spänning fram emot allt som ska ske 2018!

Först och främst längtar vi efter byggstarten på Brf Förstlingen. Planen är att pålningen startar i feb/mars och det ska vi självklart fira med en spadtagsceremoni.

Vi ska också utforma färdiga byggnader till Kv. Nyvaket utifrån det vinnande förslaget Sfinx från Spridd arkitekter. Det ska bli kul att sätta igång projekteringen ordentligt med alla samarbetspartners i början på det nya året.

För projektet Kapellbacken går samrådstiden ut i januari 2018 och då vet vi mer om hur lång tid det kan tänkas ta för detaljplanen att gå igenom. När den finns på plats så är det bara för oss att trycka på startknappen i det projektet också.

Dialogen kring Årby fortsätter under 2018 och vi avvaktar med spänning vilken markanvisning vi lyckas säkra innan vi drar upp några skarpa riktlinjer för det projektet. Planen är fortsatt att vi vill bygga stadsradhus för att differentiera boendeutbudet i området och skapa möjligheter för bostadskarriär.

Utöver detta ska vi självklart också anta en eller flera Eskilstunautmaningar. Sedan får tiden utvisa om något mer spännande inträffar under det nya året.

Med detta vill vi på RG Förvaltning passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/Anders & Malin

line

Vinnaren är utsedd!

19 oktober, 2017

Och det blev arkitektkontoret Spridd som vann det parallella skissuppdraget för vår nästa etapp i Västra Munktellstaden med sitt förslag Sfinx. I juryns utlåtande kan man bland annat läsa:

 Sfinx är det förslag som vi tycker bäst relaterar till sin kontext, den historiska miljön. Man kan läsa av i fasad att det är ett nytt hus i området, samtidigt som det samspelar väl med övriga Munktellstaden. Förslaget består av två spegelvända huskroppar där man jobbar med ett trapphus och loftångslösningar. På många sätt påminner det om RG:s tidigare projekt i området, men lyckas ändå skapa en egen identitet. Man har på ett fint sätt arbetat in trä som en del av arkitekturen men lyckas ändå skapa en bra och gedigen tegelarkitektur.

Vi är väldigt nöjda med Spridds arbete med att ta fram detta förslag och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med dem i detta projekt. Spridd kommenterar vinsten så här:

Vi på Spridd är extra glada över just denna tävlingsvinst då vi får möjlighet att utöka vårt engagemang i Eskilstuna i en väldigt spännande och expansiv fas i stadens historia. Inom ramen för stadsläkningsprojektet har vi sedan en längre tid arbetat på uppdrag av och i samarbete med plankontoret med utbyggnadsplanen av 60-talsbebyggelsen i Årby Norra. Det är två väldigt olika områden, den ena från sekelskiftet 1900 och den andra från 1960-talet, bägge förmedlar de en bild av Eskilstunas historiska utveckling och ställer frågor om hur de ska utvecklas i framtiden. För oss på Spridd är det byggda samtalet med historien och framtiden en ständig drivkraft och tillsammans med RG Förvaltning tror vi möjligheterna att bygga kvalitativa hus för framtiden är optimala.  

Vi vill också passa på att tacka KOD och SRK för deras förslag, som båda hade många bra kvaliteter dom med, men tyvärr kan bara en gå vidare.

Tack också till juryn för er tid ni lagt ner på att analysera förslagen och ge era utlåtanden och ett stort tack till Rekarnegymnasiets 2 samhällsklasser som varit med i detta. Vi tycker det har varit ett givande samarbete som gett oss nya infallsvinklar och inte minst en massa energi och ny inspiration. Tänk vad kul om vi stöter på några av er elever i framtidens byggbransch!

Nu går vi in i nästa skede med detta projekt vilket innebär att vi strax startar upp en projektgrupp för att bearbeta förslaget. Eftersom en av målsättningarna med detta projekt är att bygga med trästomme så förkovrar vi oss just nu i kunskap kring detta, för oss, nya stommaterial.

Läs mer om projektet här: https://www.rgforvaltning.se/nyvaket

line

Spännande höst att vänta!

24 augusti, 2017

Nu är vi tillbaka efter semestern och vi förbereder oss för en intensiv höst.

Inom kort är det äntligen dags för säljstart av Brf Förstlingen!

Det parallella skissuppdraget för vårat nästa projekt i Västra Munktellstaden pågår och vi är spända på att få se förslagen från de tävlande arkitektkontoren. Det ska också bli intressant att höra skolklassens tankar och resonemang kring detsamma.

Övriga projekt rullar också på och flera är på väg in i planprocessen. Fullt upp med andra ord!

 

line