RG Förvaltnings AB | Nyheter

<< Tillbaka

Gott Nytt 2018!

19 december, 2017

Vi summerar ett händelserikt år och ser med spänning fram emot allt som ska ske 2018!

Först och främst längtar vi efter byggstarten på Brf Förstlingen. Planen är att pålningen startar i feb/mars och det ska vi självklart fira med en spadtagsceremoni.

Vi ska också utforma färdiga byggnader till Kv. Nyvaket utifrån det vinnande förslaget Sfinx från Spridd arkitekter. Det ska bli kul att sätta igång projekteringen ordentligt med alla samarbetspartners i början på det nya året.

För projektet Kapellbacken går samrådstiden ut i januari 2018 och då vet vi mer om hur lång tid det kan tänkas ta för detaljplanen att gå igenom. När den finns på plats så är det bara för oss att trycka på startknappen i det projektet också.

Dialogen kring Årby fortsätter under 2018 och vi avvaktar med spänning vilken markanvisning vi lyckas säkra innan vi drar upp några skarpa riktlinjer för det projektet. Planen är fortsatt att vi vill bygga stadsradhus för att differentiera boendeutbudet i området och skapa möjligheter för bostadskarriär.

Utöver detta ska vi självklart också anta en eller flera Eskilstunautmaningar. Sedan får tiden utvisa om något mer spännande inträffar under det nya året.

Med detta vill vi på RG Förvaltning passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/Anders & Malin

line

Vinnaren är utsedd!

19 oktober, 2017

Och det blev arkitektkontoret Spridd som vann det parallella skissuppdraget för vår nästa etapp i Västra Munktellstaden med sitt förslag Sfinx. I juryns utlåtande kan man bland annat läsa:

 Sfinx är det förslag som vi tycker bäst relaterar till sin kontext, den historiska miljön. Man kan läsa av i fasad att det är ett nytt hus i området, samtidigt som det samspelar väl med övriga Munktellstaden. Förslaget består av två spegelvända huskroppar där man jobbar med ett trapphus och loftångslösningar. På många sätt påminner det om RG:s tidigare projekt i området, men lyckas ändå skapa en egen identitet. Man har på ett fint sätt arbetat in trä som en del av arkitekturen men lyckas ändå skapa en bra och gedigen tegelarkitektur.

Vi är väldigt nöjda med Spridds arbete med att ta fram detta förslag och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med dem i detta projekt. Spridd kommenterar vinsten så här:

Vi på Spridd är extra glada över just denna tävlingsvinst då vi får möjlighet att utöka vårt engagemang i Eskilstuna i en väldigt spännande och expansiv fas i stadens historia. Inom ramen för stadsläkningsprojektet har vi sedan en längre tid arbetat på uppdrag av och i samarbete med plankontoret med utbyggnadsplanen av 60-talsbebyggelsen i Årby Norra. Det är två väldigt olika områden, den ena från sekelskiftet 1900 och den andra från 1960-talet, bägge förmedlar de en bild av Eskilstunas historiska utveckling och ställer frågor om hur de ska utvecklas i framtiden. För oss på Spridd är det byggda samtalet med historien och framtiden en ständig drivkraft och tillsammans med RG Förvaltning tror vi möjligheterna att bygga kvalitativa hus för framtiden är optimala.  

Vi vill också passa på att tacka KOD och SRK för deras förslag, som båda hade många bra kvaliteter dom med, men tyvärr kan bara en gå vidare.

Tack också till juryn för er tid ni lagt ner på att analysera förslagen och ge era utlåtanden och ett stort tack till Rekarnegymnasiets 2 samhällsklasser som varit med i detta. Vi tycker det har varit ett givande samarbete som gett oss nya infallsvinklar och inte minst en massa energi och ny inspiration. Tänk vad kul om vi stöter på några av er elever i framtidens byggbransch!

Nu går vi in i nästa skede med detta projekt vilket innebär att vi strax startar upp en projektgrupp för att bearbeta förslaget. Eftersom en av målsättningarna med detta projekt är att bygga med trästomme så förkovrar vi oss just nu i kunskap kring detta, för oss, nya stommaterial.

Läs mer om projektet här: http://www.rgforvaltning.se/nyvaket

line

Spännande höst att vänta!

24 augusti, 2017

Nu är vi tillbaka efter semestern och vi förbereder oss för en intensiv höst.

Inom kort är det äntligen dags för säljstart av Brf Förstlingen!

Det parallella skissuppdraget för vårat nästa projekt i Västra Munktellstaden pågår och vi är spända på att få se förslagen från de tävlande arkitektkontoren. Det ska också bli intressant att höra skolklassens tankar och resonemang kring detsamma.

Övriga projekt rullar också på och flera är på väg in i planprocessen. Fullt upp med andra ord!

 

line

Startskottet för projekt Nyvaket

27 april, 2017

Nu startar vi processen med nästa etapp i Västra Munktellstaden. Den tomt vi ska bygga på är mitt i centrum av detta nya bostadsområde, i hjärtat av Västra Munktellstaden!

Tidplanen är säljstart våren/sommaren 2018 och byggstart höst/vinter 2018/2019.

Första steget är att utforma huset. Då vi vill pusha oss framåt och prova nya formspråk väljer vi att hålla en arkitekttävling i form av parallella skissuppdrag. Tre arkitektkontor kommer under sommaren ta fram varsitt förslag. Dessa förslag utvärderas sedan, dels av oss, samt dels av en gymnasieklass vid Rekarneskolans samhällsprogram. Detta som en del av Eskilstunautmaningen och klassens pågående temaarbete kring stadsplanering. Det ska bli jättekul och intressant att se vad ungdomar idag ser och uttrycker för tankar när dom ställs mot denna uppgift. Förhoppningsvis blir det en ögonöppnare och en annan synvinkel än den vi traditionellt har.

line

BRF FÖRSTLINGEN

3 mars, 2017

Nu är det klart med namnet på den bostadsrättsförening som ska husera i fastigheten i kv. Notskriften. Vi valde namnet brf Förstlingen för att hylla områdets rika industriarv.

Förstlingen är det första svenska ångloket som byggdes av Johan Theofron Munktell år 1853 i Eskilstuna mekaniska verkstad. Verkstaden låg i det område som vi idag kallar Munktellstaden. Numera finns en fullskalig replika av Förstlingen i Munktellmuseet. Denna är byggd och underhålls av intresseföreningen Förstlingen II. Nu planerar föreningen att inom kort bygga ett spår och vändskiva för att köra lokomotivet i Munktellstaden. Kika gärna in på deras hemsida om ni vill veta mer.

För oss på RG förvaltning har namnet Förstlingen även en annan betydelse, då detta är vårt första projekt i Eskilstuna!

line

SAMARBETE KRING VÄSTRA MUNKTELLSTADEN

1 februari, 2017

Idag släpper vi tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter och Riksbyggen pressmeddelandet som tillkännager samarbete kring Västra Munktellstaden. Tillsammans ska vi producera ca 400 nya å-nära bostäder centralt i Eskilstuna!

RG förvaltning har varit delaktiga i dialogen kring detta område från start. Vi tycker det är glädjande att detta samarbete äntligen ger frukt i och med detaljplanens färdigställande. Detta ger möjligheten att starta byggandet och se idéer bli verklighet. Det är också roligt att få starta vårt första bygge på ”hemmaplan” i och med kv. Notskriften. Vi är ett lokalt familjeföretag med kontor i Näshulta söder om Eskilstuna, men har fram tills nu bara producerat bostäder i Stockholm.

Som i alla våra projekt tar vi sikte på hållbara och högkvalitativa bostäder med god arkitektur som grund. Vi tar våra erfarenheter från att bygga hyresrätter för egen förvaltning och applicerar samma kvalitets- och hållbarhetstänk när vi producerar bostadsrätter. Och som alltid tror vi på att ett gott samarbete är grunden till att lyckas.

Idag publicerar vi också vår nya gemensamma hemsida för den nya stadsdelen. In och kika och bli inspirerad här!

line

Intresseanmälan – ny funktion!

31 januari, 2017

Nu kan du som är intresserad av att få löpande information om våra kommande projekt anmäla dig till våra informationsblad. Detta gör du under fliken intresseanmälan.

Du väljer själv vilka projekt som du är intresserad av. Vi skickar sedan ut information kring projekten, om vad som hänt sen sist eller vad som är planerat framöver.

Fundersam på vad vi har på gång just nu? Kolla under fliken projekt!

line

Ingen koppling till Reinhold Europe

24 januari, 2017

Med anledning av denna artikel i Dagens industri den 21/1 2017 vill vi härmed klargöra att vi på Reinhold Gustafsson Förvaltnings AB inte har, och har aldrig haft, något samröre med eller koppling till bolaget Reinhold Europe AB.

För oss är det tragiskt att vår grundare och kära familjemedlem kopplas samman till detta.

Byggkrisen i slutet på 80-talet/början på 90-talet gick hårt åt Reinhold Gustafsson och det som byggts upp sen starten 1956 spreds för vinden. År 1996 startade Reinhold bolaget Reinhold Gustafsson Förvaltnings AB ihop med sin svärson Jan Kruhsberg. Detta var en omstart för Reinhold, för att i mindre skala få syssla med det han älskade; att vara en samhällsbyggare.

Vi som driver RG förvaltning idag är andra generationen efter Reinhold. Vi förvaltar arvet efter Reinhold och vi ser byggnader över hela dess livstid. Vi bedriver vår verksamhet utifrån värderingarna; rätt kvalitet, långsiktig hållbarhet och god arkitektur. Vi är inget stort bolag, helt familjeägt och inte börsnoterade. Men vi tänker stort, precis som Reinhold!

line

Nytt år – nya möjligheter

20 januari, 2017

Det händer mycket i Eskilstuna just nu och vi förbereder oss för en spännande vår!

Detaljplanen för kvarteret Nithammaren 8 vann laga kraft den 30/12 2016, vilket betyder att startskottet har gått för etapp 1 av Västra Munktellstaden. Vi har under flera år deltagit i dialogen kring detta område och nu börjar det alltså bli verklighet. Vårt projekt – kv. Notskriften – har bästa å-läget och kommer att ha etagelägenheter med rymliga uteplatser/balkonger som koncept. Lite som radhus, fast mitt i stan! Vi för dialog med mäklare och planerar för säljstart runt sommaren 2017.

Vi tittar också framåt och planerar för nästa etapp i Västra Munktellstaden, samt vårt nästa projekt – kv. Nätverket. Dessutom har vi vunnit Eskilstuna kommuns markanvisningstävling för området Kapellbacken och även blivit uttagna som en av fem byggherrar till en byggherredialog kring området Årby Norra.

Mycket spännande att se fram emot, helt enkelt!

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om våra kommande projekt här på hemsidan och följ oss på Facebook.

line