<< Tillbaka

Startskottet för projekt Nätverket

27 april, 2017

Nu startar vi processen med nästa etapp i Västra Munktellstaden. Den tomt vi ska bygga på är mitt i centrum av detta nya bostadsområde, i hjärtat av Västra Munktellstaden!

Tidplanen är säljstart våren/sommaren 2018 och byggstart höst/vinter 2018/2019.

Första steget är att utforma huset. Då vi vill pusha oss framåt och prova nya formspråk väljer vi att hålla en arkitekttävling i form av parallella skissuppdrag. Tre arkitektkontor kommer under sommaren ta fram varsitt förslag. Dessa förslag utvärderas sedan, dels av oss, samt dels av en gymnasieklass vid Rekarneskolans samhällsprogram. Detta som en del av Eskilstunautmaningen och klassens pågående temaarbete kring stadsplanering. Det ska bli jättekul och intressant att se vad ungdomar idag ser och uttrycker för tankar när dom ställs mot denna uppgift. Förhoppningsvis blir det en ögonöppnare och en annan synvinkel än den vi traditionellt har.

line

BRF FÖRSTLINGEN

3 mars, 2017

Nu är det klart med namnet på den bostadsrättsförening som ska husera i fastigheten i kv. Notskriften. Vi valde namnet brf Förstlingen för att hylla områdets rika industriarv.

Förstlingen är det första svenska ångloket som byggdes av Johan Theofron Munktell år 1853 i Eskilstuna mekaniska verkstad. Verkstaden låg i det område som vi idag kallar Munktellstaden. Numera finns en fullskalig replika av Förstlingen i Munktellmuseet. Denna är byggd och underhålls av intresseföreningen Förstlingen II. Nu planerar föreningen att inom kort bygga ett spår och vändskiva för att köra lokomotivet i Munktellstaden. Kika gärna in på deras hemsida om ni vill veta mer.

För oss på RG förvaltning har namnet Förstlingen även en annan betydelse, då detta är vårt första projekt i Eskilstuna!

line

SAMARBETE KRING VÄSTRA MUNKTELLSTADEN

1 februari, 2017

Idag släpper vi tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter och Riksbyggen pressmeddelandet som tillkännager samarbete kring Västra Munktellstaden. Tillsammans ska vi producera ca 400 nya å-nära bostäder centralt i Eskilstuna!

RG förvaltning har varit delaktiga i dialogen kring detta område från start. Vi tycker det är glädjande att detta samarbete äntligen ger frukt i och med detaljplanens färdigställande. Detta ger möjligheten att starta byggandet och se idéer bli verklighet. Det är också roligt att få starta vårt första bygge på ”hemmaplan” i och med kv. Notskriften. Vi är ett lokalt familjeföretag med kontor i Näshulta söder om Eskilstuna, men har fram tills nu bara producerat bostäder i Stockholm.

Som i alla våra projekt tar vi sikte på hållbara och högkvalitativa bostäder med god arkitektur som grund. Vi tar våra erfarenheter från att bygga hyresrätter för egen förvaltning och applicerar samma kvalitets- och hållbarhetstänk när vi producerar bostadsrätter. Och som alltid tror vi på att ett gott samarbete är grunden till att lyckas.

Idag publicerar vi också vår nya gemensamma hemsida för den nya stadsdelen. In och kika och bli inspirerad här!

line

Intresseanmälan – ny funktion!

31 januari, 2017

Nu kan du som är intresserad av att få löpande information om våra kommande projekt anmäla dig till våra informationsblad. Detta gör du under fliken intresseanmälan.

Du väljer själv vilka projekt som du är intresserad av. Vi skickar sedan ut information kring projekten, om vad som hänt sen sist eller vad som är planerat framöver.

Fundersam på vad vi har på gång just nu? Kolla under fliken projekt!

line

Ingen koppling till Reinhold Europe

24 januari, 2017

Med anledning av denna artikel i Dagens industri den 21/1 2017 vill vi härmed klargöra att vi på Reinhold Gustafsson Förvaltnings AB inte har, och har aldrig haft, något samröre med eller koppling till bolaget Reinhold Europe AB.

För oss är det tragiskt att vår grundare och kära familjemedlem kopplas samman till detta.

Byggkrisen i slutet på 80-talet/början på 90-talet gick hårt åt Reinhold Gustafsson och det som byggts upp sen starten 1956 spreds för vinden. År 1996 startade Reinhold bolaget Reinhold Gustafsson Förvaltnings AB ihop med sin svärson Jan Kruhsberg. Detta var en omstart för Reinhold, för att i mindre skala få syssla med det han älskade; att vara en samhällsbyggare.

Vi som driver RG förvaltning idag är andra generationen efter Reinhold. Vi förvaltar arvet efter Reinhold och vi ser byggnader över hela dess livstid. Vi bedriver vår verksamhet utifrån värderingarna; rätt kvalitet, långsiktig hållbarhet och god arkitektur. Vi är inget stort bolag, helt familjeägt och inte börsnoterade. Men vi tänker stort, precis som Reinhold!

line

Nytt år – nya möjligheter

20 januari, 2017

Det händer mycket i Eskilstuna just nu och vi förbereder oss för en spännande vår!

Detaljplanen för kvarteret Nithammaren 8 vann laga kraft den 30/12 2016, vilket betyder att startskottet har gått för etapp 1 av Västra Munktellstaden. Vi har under flera år deltagit i dialogen kring detta område och nu börjar det alltså bli verklighet. Vårt projekt – kv. Notskriften – har bästa å-läget och kommer att ha etagelägenheter med rymliga uteplatser/balkonger som koncept. Lite som radhus, fast mitt i stan! Vi för dialog med mäklare och planerar för säljstart runt sommaren 2017.

Vi tittar också framåt och planerar för nästa etapp i Västra Munktellstaden, samt vårt nästa projekt – kv. Nätverket. Dessutom har vi vunnit Eskilstuna kommuns markanvisningstävling för området Kapellbacken och även blivit uttagna som en av fem byggherrar till en byggherredialog kring området Årby Norra.

Mycket spännande att se fram emot, helt enkelt!

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om våra kommande projekt här på hemsidan och följ oss på Facebook.

line